Potpisani ugovori za donaciju kompleta opreme za elektronske učionice u devet škola u HNK

Datum objave: 06.02.2019

Danas, 06. februara 2019. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović je potpisao ugovore sa direktorima/icama devet škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona povodom doniranja opreme za  elektronske učionice u istim.Škole koje će dobiti novu opremu i elektronske učionice su: O. Š. Antuna Branka Šimića, O. Š. Marko Marulić Prozor, O. Š. Silvija Strahimira Kranjčevića, O. Š. Fra Didaka Buntića Čitluk, O. Š. Stolac, JU O. Š. Alija Isaković, JU Druga O. Š. Konjic, JU IV O. Š.  Mostar, JU O. Š. Suljo Čilić Jablanica.

Ministar je istaknuo kako se s ovim projektom ide redom prioriteta i iz temelja obrazovanja, što naravno predstavljaju osnovne škole. „U pojedinim školama je počela instalacija navedenih učionica, a u petak u O.Š. Antuna Branka Šimića ćemo imati prezentaciju i otvaranje jedne takve učionice, s čime ćemo obilježiti još jedan uspješno implementiran projekat i donaciju školama. Cilj ovoga projekta kao i drugih jeste unaprjeđenje i modernizacija nastavnog rada i procesa u skladu sa modernim tehnološkim dobom i podučavanjem 21. vijeka. Svo nastavno osoblje koje će koristiti navedene učionice će dobiti potrebne obuke u cilju što kvalitetnijeg održavanja nastave“, kazao je ministar Hadžović.

Oprema koju će dobiti devet škola je sljedeća: tablet za učionicu, ormar za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike.

Galerija