Početak implementacije projekta ENABLE – BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Datum objave: 03.09.2018

Završena petodnevna obuka nastavnog kadra, održana u periodu od 28. avgusta do 03. septembra 2018. godine, i označen početak implementacije STEM projekta, finansiranog od strane USAID agnecije, za koji su odabrane tri model škole u HNK, Gimnazija „Mostar“, O.Š. „Zalik“ i O.Š. „Petar Bakule“ koje će dobiti najnoviju, vrijednu i modernu opremu za izvođenje STEM nastave.



STEM projekat se sprovodi u okviru projekta „Unaprjeđenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH“.

Komponente i aktivnosti  provođenja STEM-a za unapređenje obrazovanja se sastoje od tri aktivnosti, od kojih je prva završena:

-realizacija petodnevnog programa obuke u cilju jačanja  profesionalnih kompetencija nastavnog kadra u periodu od 28.08. do 03.09.2018. godine,  za  48 učitelja, nastavnika i profesora iz predmeta koji kombinuju pristup nastavi koja se istovremeno oslanja na prirodne nauke, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Obuku  realizuje 17 trenera iz HNK.

-opremanje tri STEM učionice u O.Š. „Zalik“, O.Š. „Petra Bakule“ i „Gimnaziji Mostar“ sa novom opremom za izvođenje STEM nastave u vrijednosti od 60.000 dolara.

-kreiranje modela i  implementacija STEM pristupa u neposrednom nastavnom procesu, te istraživanje koje će rezultirati izradom smjernica unapređenja  kompetencija učenika.

Galerija

Projekti