Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva i Nansen dijalog centra Mostar

Datum objave: 06.05.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, prof. dr. Adnan Velagić i ravnatelj Nansen dijalog centra (NDC) Mostar, Elvir Đuliman potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem zajedničkog djelovanja na području obrazovanja.



Resorni ministar zahvalio je ravnatelju Đulimanu na dosadašnjoj suradnji i potpori koju su pružali za unapređenje obrazovnog sustava. „Potpisivanjem ovog dokumenta nastavili smo suradnju s Nansen dijalog centrom Mostar, organizacijom s kojem je Ministarstvo već nekoliko godina realiziralo značajne aktivnosti. Siguran sam da će naša suradnja u narednom periodu biti još kvalitetnija i da će planirane aktivnosti doprinijeti podsticanju integriranog obrazovanja u našim školama“, kazao je Velagić.

Memorandum je temelj aktivnog djelovanja Ministarstva i Nansen dijalog centra Mostar za jačanje kapaciteta škola, kao i ostalih aktivnosti koje doprinose edukaciji nastavnog osoblja, potpori u radu učeničkih i roditeljskih vijeća. Svjesni važnosti kvalitetnog obrazovanja koji se temelji na poštivanju ljudskih prava, bez obzira na vjerske, političke, nacionalne, spolne pripadnosti, potpisnici Memoranduma će kao i do sada nastojati osnažiti suradnju u području obrazovanja, te osigurati kvalitetnije uvjete rada u školama.

Direktor Đuliman zahvalio je ministru Velagiću i Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa za dosadašnju suradnju i pružanje potpore u realizaciji dosadašnjih aktivnosti diljem Hercegovačko-neretvanske županije-kantona.

Potpisivanje Memoranduma i realizacija aktivnosti doprinijet će promoviranju kulture, tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te važnosti zajedničkog djelovanja u oblasti obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu.

Projekti