Ministri Velagić i Šuta posjetili JU Osnovnu školu „Blagaj“

Datum objave: 21.03.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i ministar finansija HNK, Adil Šuta boravili su u radnoj posjeti JU Osnovnoj školi Blagaj, gdje su ih ugostili direktor, Muhamed Kajan i predsjednik Školskog odbora, Nihad Jašarević.



Prilikom posjete, predstavnici ove obrazovne ustanove upoznali su ministre o radu i aktivnostima, realizovanim projektima, kao i planovima za naredni period. Direktor Kajan napravio je poseban osvrt na uspješno riješen problem grijanja i hlađenja, kroz implementaciju projekta postavljanja toplotnih pumpi, te klima uređaja.

Nakon obilaska unutrašnjeg prostora škole i održanog sastanka, ministri su obišli i sportsku salu, stadion i dvorište škole, gdje im se pridružio i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara s područja Blagaja, Jasmin Pandur. Tim povodom, ministri Šuta i Velagić su zajednički iskazali punu podršku menadžmentu ustanove, pohvalili dosadašnji rad i zajednički najavili kako će u narednom periodu, nakon završetka izgradnje Sportske dvorane Potoci u Bijelom Polju, prioritet biti izgradnja reprezentativne i funkcionalne Sportske dvorane Blagaj.

Galerija

Projekti