Dodjeljene nagrade i predstavljeni radovi učenika srednjih škola na temu „Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest“

Datum objave: 07.03.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na dodjeli nagrada i predstavljanju radova učenika srednjih škola na temu „Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest“, koja je u organizaciji Narodne biblioteke Mostar održana u sali Narodnog pozorišta u Mostaru.



Resorni ministar uputio je čestitke sudionicima natjecanja, te ukazao na značaj njegovanja i očuvanja materinskog jezika.

„Međunarodni dan materinskog jezika, čiji je cilj očuvanje, učenje i unapređenje materinskog jezika kao jednog od najvažnijih čimbenika individualnog i kolektivnog identiteta praznik je koji trebamo obilježavati različitim aktivnostima. Jedna od njih je i takmičenje na temu 'Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest'. Ovakva takmičenja odlična su prilika da naše učenike potičemo na izučavanje povijesti jezika i književnosti naroda Bosne i Hercegovine, kao i usavršavanje jezičke komunikacije i pismenosti. Stoga vam upućujem čestitke za organizaciju takmičenja i u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i svoje lično ime svim sudionicima koji su sudjelovali na natjecanju upućujem iskrene čestitke“, kazao je ministar.

Nazočnima se obratio se i ravnatelj Narodne biblioteke u Mostaru, Omer Mičijević. Natječaj je raspisan za učenike srednjih škola s područja HNŽ-K, a povodom 21. veljače, Međunarodnog dan materinskog jezika.

Projekti