Obilježen Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 29.02.2024

Povodom obilježavanja 1. ožujka – Dana nezavisnosti, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na  manifestaciji „Jedna si jedina“, koja je na Španjolskom trgu održana u organizaciji predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola s područja Grada Mostara, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i kulturnih i znanstvenih institucija.



Obilježavanje 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine sudionici manifestacije počeli su svečanim defileom mostarskim ulicama i kulturno-zabavnim programom na Španjolskom trgu.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije. „Naša domovina je prije 32. godine izabrala neovisan put, put kojim idu ostale neovisne države Evrope i u tom kontekstu, te 1992. godine Bosanci i Hercegovci su ogromnom većinom glasali za neovisnu, suverenu i demokratsku Republiku Bosnu i Hercegovinu. Put do neovisnosti nije bio lagan. Iako je nakon toga na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija, zahvaljujući otporu i hrabrosti uspjeli smo je odbraniti. Zato trebamo nastaviti tragom hrabrih ljudi koji su se borili za ovu zemlju i onih koji su položili svoje živote i zajedničkim snagama graditi kvalitetnu i bolju budućnost za sve građane naše domovine. U ime Ministarstva i svoje lično ime, čestitam vam Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine“, rekao je ministar.

Osim defilea i svečanosti na Španjolskom trgu, učenici i profesori osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, Dan neovisnosti obilježili su pohodom na Forticu, te svečanom manifestacijom na Starom gradu u Blagaju. Osnovci i srednjoškolci s područja ostalih općina i gradova HNŽ-K, Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine obilježili su prigodnim programima i defileima.

Galerija

Projekti