Obilježena 111. obljetnica Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“

Datum objave: 12.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 111. obljetnice Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Bosne i Hercegovine koja se održala u Centru za kulturu Mostar.



Na samom početku svog obraćanja resorni ministar pozdravio je nazočne i predsjedniku Merhameta u Bosni i Hercegovini, Kenanu Vrbanjcu i ravnatlejima regionalnih odbora Merhameta uputio iskrene čestitke povodom ove značajne godišnjice.

„Za 111. godina postojanja Muslimansko društvo „Merhamet“ prošlo je trnovit put, ali usprkos svim preprekama i nedaćama ne samo da se uspjelo održati, nego je izraslo u hvale vrijednu i respektabilnu međunarodnu humanitarnu organizaciju. Razlog tome je želja, volja, htijenje i rad mnogih aktivista koji su svoju misiju obavljali i koji je, u današnjem vremenu, obavljaju časno i s mnogo entuzijazma. 'Merhamet' jeste pomogao, 'Merhamet' i danas pomaže građanima na marginama društva i čuva njihovo ljudsko dostojanstvo, bez obzira na vjeru i naciju. Upravo zbog takvih i mnogih drugih aktivnosti koje danas realiziraju, prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, na čijem sam čelu prepoznalo je kvalitetno djelovanje ovog društva, a posebno Regionalnog odbora Merhameta Mostar s kojim imamo odličnu suradnju. Stoga ćemo, kao i do sada, biti vaša potpora u daljnjem djelovanju, a sve u cilju podizanja kvalitete života građana na marginama društva“, kazao je ministar Velegić.

Osim ministra Velagića nazočnima su se obratili predsjednik Muslimankog dobrotvornog društva „Merhamet“, Kenan Vrbanjac i ravnatelj Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, Adnin Hasić.

Projekti