Delegacija Ambasade Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini u posjeti ministru Velagiću

Datum objave: 09.02.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak sa Generalnim konzulom Republike Turkiye u Mostaru, Yaşarom Ergünom, direktorom Yunus Emre Instituta u Sarajevu i Mostaru, Mehmetom Akif Yamanom i atašeom za obrazovanje pri Ambasadi Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini, Farukom Akçeşmeom.



Resorni ministar zahvalio je delegaciji Ambasade Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini na posjeti i dosadašnjoj podršci obrazovnim ustanovama i institucijama u HNK. „Naši prijatelji iz Republike Turkiye mnogo puta dali su veliki doprinos za unapređenje uvjeta na svim nivoima obrazovanja u našem kantonu, ali i Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćemo na tragu primjera dobre prakse i realizacije dosadašnjih projekata i aktivnosti nastaviti jačanje partnerskih odnosa i saradnje s obrazovnim ustanovama i institucijama iz Republike Turkiye“, kazao je ministar.

Konzul Ergün i direktor Yaman uputili su čestitke ministru Velagiću povodom imenovanja za dužnost ministra i poželjeli mnogo uspjeha u radu.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost za nastavak saradnje koja će biti usmjerena na poboljšanje kvalitete obrazovnog sistema i kulturne djelatnosti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Projekti