Otvoren obnovljeni Gradski stadion u Konjicu

Datum objave: 26.11.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić, gradonačelnik Grada Konjica, Osman Ćatić, predsjednik FK „Igman” Konjic, Đahid Muratbegović, nekadašnji trener FK „Igman”, Faruk Hadžimešić, te Ensar Agić i Samed Dželilović iz Omladinskog pogona kluba u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, otvorili su obnovljeni Gradski stadion u Konjicu.



Nakon obilaska obnovljenih podtribinskih prostorija upriličena je i press konferencija na kojoj je resorni ministar kazao da je Ministarstvo i do sada prepoznavalo rad lokalnih zajednica. „Konjic je lokalna zajednica koja, zaista, u zadnje vrijeme pokazuje aktivne rezultate. S tim u vezi, Ministarstvo je podržavalo i nastavit će podržavati ovakve projekte. Mislim da ćemo naredne godine uspjeti povećati sredstva, jer je to naša obaveza da finansiramo i pomažemo lokalnu zajednicu, kako bi FK „Igman” ostao u Premijer ligi i pripremio se za još bolje rezultate”, rekao je Velagić.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, uz čestitanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ukazao na važnost realiziranih aktivnosti na obnovi Gradskog stadiona. „Predstoji nam infrastrukturni dio kada su u pitanju reflektori, trava, kao i neke druge stvari, a ovo što sada imamo je za svaku pohvalu, od pomoćnog terena i rasvjete na istom, unutrašnjih sadržaja, smještaja ljudi koji dolaze sa strane. Zahvaljujem se vjernim navijačima i našim sugrađanima koji dođu i dostojanstveno bodre svoj klub” kazao je Ćatić.

Pristutnima su se, također, obratili Đahid Muratbegović, predsjednik FK “Igman” i nekadašnji trener „Igmana”, Faruk Hadžimešić. Omladinci FK “Igman” su uljepšali današnju svečanost, a nisu krili ni radost zbog novih prostorija, jer će, kažu, imati bolje uslove za treniranje. 

Galerija

Projekti