Čestitka ministra Velagića povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 24.11.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.



„Na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, u Mrkonjić Gradu, 25. novembra 1943. godine obnovljena je puna državnost Bosne i Hercegovine. Osim što je stavljen pečat na hiljadugodišnju postojanost naše domovine, potvrđena je i odlučnost naroda da Bosna i Hercegovina bude zemlja ravnopravnih građana, jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

Iako se suočavala s mnogobrojnim napadima, osporavanjima i pokušajima uništavanja, zahvaljujući iskrenim patriotama uspjela je da očuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet. Na tragu njihove upornosti, odvažnosti i hrabrosti, trebamo konstantno raditi na njenom jačanju.

Siguran da ćemo u tome ustrajati i uspjeti, u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti. Neka vječno živi naša domovina, Bosna i Hercegovina.“

Projekti