Ministar Hadžović ugostio predstavnike kluba Mostar Stari Grad Staklorad

Datum objave: 16.05.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je predstavnike FC Mostar Stari Grad Staklorad, predsjednika Amela Bajgorića, trenera Mensuda Pandura i igrače Kluba povodom osvajanja titule Bosne i Hercegovine U19 za sezonu 2022./2023.



Uputivši čestitke, ministar Hadžović je istakao da je od suštinske važnosti i jedan od prioriteta Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K podržavati uspješne športske priče u Županiji-kantonu i Bosni i Hercegovini. „Povodom osvajanja titule Bosne i Hercegovine U19 igračima, treneru, Upravi i navijačima FC Mostar Stari Grad, u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime čestitam na ostvarenom uspjehu. Izuzetno mi je drago što su i mladi igrači nastavili putem seniora i na to smo veoma ponosni. Želim im još mnogo uspjeha i nadam se da će i u narednom periodu ostvariti najbolje rezultate“, kazao je resorni ministar.

Predsjednik Kluba zahvalio je ministru na kontinuiranoj potpori. „Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i ministru Hadžoviću na nesebičnoj i neizmjernoj podršci koju nam pružaju sve ove godine. Ovakva podrška našoj ekipi je satisfakcija i motiv da i u narednom periodu ostvarujemo najbolje rezultate koji će biti na ponos i našem gradu i Kantonu. Bez njihove podrške ni naši rezultati ne bi bili ovakvi“, rekao je predsjednik Bajgorić.

Trener, Mensud Pandur kazao je da igrači juniorske ekipe imaju izuzetan potencijal. „Izuzetno mi je drago što smo uspjeli da osvojimo titulu Bosne i Hercegovine. S obzirom je ovo jedna izuzetno telentovana ekipa, siguran sam da nas uz rad, trud i zalaganje i naravno uz podršku naše Uprave i institucije kao što je Ministarstvo čeka mnogo uspjeha. Ovim putem resornom ministru zahvaljujem na iskazanoj podršci“, kazao je Pandur.

Kapiten ekipe, Tarik Memić istakao je da je ponosan na ostvareni rezultat. „Ovim putem svojim sagračima čestitam na ovom uspjehu, odnosno osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine. Također, Upravi i treneru zahvaljujem na podršci koju su nam pružili i što su nam bili vjetar u leđa. Da budem iskren, nije nam bilo lahko da uskladimo treninge za školskim i drugim obavezama, ali smo uspjeli da nađemo zlatnu sredinu, da ostvarimo ovakav rezultat i opravdamo ime Stari Grad“, naglasio je Memić.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti