Ministar Hadžović posjetio Narodno pozorište u Mostaru

Datum objave: 11.01.2022

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Narodno pozorište u Mostaru i održao sastanak s ravnateljem, Emirom Spahićem i predsjednicom Upravnog odbora, Seadom Kuštrić.



Sudionici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj suradnji i narednim aktivnostima kojima je cilj doprinijeti boljem položaju Narodnog pozorišta u Mostaru i njegovom efikasnijem djelovanju.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio da je cilj i u narednom razdoblju podržavati rad ove ustanove. „Narodno pozorište u Mostaru ustanova je koja datira od davne 1949. godine i koja je jedan od simbola kulture, ne samo Mostara, nego i Bosne i Hercegovine i regiona. U proteklom periodu Ministarstvo i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uložili su značajne napore i finansijska sredstva kako bi Narodno pozorište u Mostaru djelovalo na način kakav i zaslužuje i kako bi svim ljubiteljima kulturnih dešavanja pružalo sadržaje koji zavrjeđuju pažnju. Za vrijeme mandata trenutne Vlade HNK za ovu ustanovu uloženo je oko 2 miliona konvertibilnih maraka, a naš cilj da i u narednom periodu podržavamo njen rad“, kazao je ministar Hadžović.

U konstruktivnom razgovoru, ministar je naglasio značaj suradnje svih nadležnih institucija kojom bi se doprinijelo unapređenju statusa Narodnog pozorišta. „Iskreno se nadam da ćemo i sa novim direktorom, gospodinom Spahićem, a na tragu primjera dobre prakse i u cilju osnaživanja partnerskih odnosa nastaviti jačati dosadašnju saradnju, te pronaći modalitete poboljšanja djelovanja ove institucije“, dodao je resorni ministar.

Ravnatelj, Emir Spahić, izrazio je zahvalnost i srdačnu dobrodošlicu resornom ministru. „Čast mi je i zadovoljstvo što imamo priliku razgovarati o dosadašnjim aktivnostima, ali i narednim koracima koje planiramo realizirati kako bi unaprijedili nivo rada Narodnog pozorišta. Potpora koju nam pružate i trud koji ulažete od velike je važnosti, kako za uposlenike ove ustanove tako i za njen položaj na kulturnoj sceni naše zemlje i regiona. Nadam se da će naša suradnja biti još intenzivnija i kvalitetnija za dobrobit cjelokupne kulturne scene i samog Narodnog pozorišta“, rekao je direktor Spahić.

Ističući značaj kulturnih ustanova, predsjednica Upravnog odbora kazala je kako je sigurna da će cjelokupan tim ove ustanove uložiti maksimalne napore u cilju poboljšanja statusa Narodnog pozorišta, te da će realizacijom različitih projekata i uz potporu nadležnih institucija doprinijeti unapređenju kvalitete rada jedne od najznačanjih ustanova u Gradu Mostaru.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti