Međunarodni dan djeteta

Datum objave: 20.11.2021

Opća skupština Ujedinjenih nacija 20. studenog 1989. godine usvojila je Konvenciju o pravima djeteta koja predstavlja temelj za bolji i kvalitetniji život djece. 



Bosna i Hercegovina zajedno sa još 195 zemalja potpisala je Konvenciju o pravima djeteta, koja je postala najšire prihvaćen dokument o ljudskim pravima. Države potpisnice obvezuju se da svakom djetetu osiguraju Konvencijom utvrđena prava, bez diskriminacije na temelju boje kože, spola, jezika, vjere, političkog, nacionalnog ili drugog uvjerenja i drugih okolnosti.

Cilj obilježavanja ovog dana je podsticanje na zaštitu i unapređenje dječijih prava kao što su pravo na odgoj i obrazovanje, zaštitu od nasilja i zanemarivanja, donošenje odluka i mnoga druga Konvencijom utvrđena prava.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti