Ministru Hadžoviću uručen Plakat s imenom Grada Mostara

Datum objave: 25.05.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, dr. sc. Rašid Hadžović, održao je radni sastanak sa ravnateljem Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, dr. Alenom Kalajdžijom, na kojem su sumirani rezultati Trećeg simpozija o bosanskom jeziku, a koji je zbog epidemioloških uvjeta realiziran online, putem internetske platforme. 



Sudioništvo u zvaničnom programu simpozija uzelo je više od 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Organizator simpozija bio je Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, a partneri su bili Univerzitet ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Pedagoški zavod Hercegovačko-neretvanskog kantona i Narodna knjižnica Mostar. 

Budući da je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, jedan od pokrovitelja Trećeg simpozija, podržat će i tiskanje zbornika radova sa simpozija. Direktor Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, dr. Alen Kalajdžija zahvalio se ministru Hadžoviću na pozdravnom obraćanju prvog dana simpozija i prepoznavanju značaja ovakvog znanstvenog skupa.

U znak zahvalnosti za podršku održavanja ovog važnog događaja, ravnatelj Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu uručio je ministru prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K dr. sc. Rašidu Hadžoviću Plakat s imenom Grada Mostara na pet bosanskih pisama.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti