Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Datum objave: 02.04.2021

Svjetski dan svjesnosti o autizmu kojim se upozorava na socijalnu isključenost, predrasude i netoleranciju s kojima se suočavaju osobe s autizmom, kao i njihove obitelji obilježava se 2. travnja.



Autizam se definira kao neurorazvojni poremećaj koji utiče na sposobnost komunikacije i socijalne interakcije. Osim upozoravanja na predrasude i netoleranciju, cilj obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu je i isticanje senzibiliteta i podsticanje integriranja osoba s autizmom u društvenoj zajednici.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu definiran je Rezolucijom od decembra 2007. godine i uvršten na listu UN-ovih važnih datuma. Rezolucija podrazumijeva ustanovljavanje 2. travnja kao Svjetskog dana autizma, sudjelovanje UN-ovih organizacija, država članica, nevladinih organizacija i svih privatnih i javnih organizacija u obilježavanju ovog dana, kao i podizanje svjesnosti o autizmu na svim razinama društva.

Isticanjem plave boje iskazujemo potporu osobama s autizmom, šaljemo poruku prihvatanja, boljeg razumijevanja i socijalne uključenosti.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti