Potpisan Memorandum o suradnji s organizacijom MyRight - Empowers people with disabilities

Datum objave: 21.12.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr.sc. Rašid Hadžović i regionalna koordinatorica za Europu nevladine organizacije MyRight - Empowers people with disabilities,  Binasa Goralija potpisali su Memorandum o suradnji. Sastanku su nazočili i stručna savjetnica za predškolsko i inkluzivno obrazovanje, mr.sc. Nefiza Dautović, koordinatorica projekta, Nataša Maros i konsultant Zlato Sarić.



Memorandum o suradnji podrazumijeva implementaciju tehničke podrške konsultanta u kreiranju plana aktivnosti kojim će se postaviti temelj  za korištenje indikatora za praćenje inkluzivnog obrazovanja za djecu i mlade s invaliditetom kroz projekat „Kvalitetno inkluzivno obrazovanje – sada!“

Vjerujući da suradnja između predstavnika vlasti i nevladinih organizacija može dovesti do sinergije međusobnih potencijala i rezultirati poboljšanjem stanja prava na kvalitetno inkluzivno obrazovanje djece i mladih s invaliditetom, potpisani Memorandum potvrdio je  opredijeljenost za usvajanje Indikatora za praćenje inkluzivnog obrazovanja djece i mladih s invaliditetom sukladno članku 24. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Potpisnici Memoranduma dijele viziju i posvećenost izgradnji prosperitetnog, pravičnog, otvorenog, demokratskog i inkluzivnog društva jednakopravnih članova i članica čija se ljudska prava poštuju, štite i promoviraju.  

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom, te kazao da  rezultat tehničke potpore u konačnici treba da doprinese konkretnom poboljšanju  u sprovođenju prava na kvalitetno inkluzivno obrazovanje djece i mladih s invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti