Uručena oprema u sklopu projekta TABLA

Datum objave: 27.11.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović i savjetnik premijera Vlade HNŽ-K, Darko Juka nazočili su dodjeli suvremenih nastavnih sredstava u sklopu projekta TABLA.



Dodjela suvremene opreme počela je u Srednjoj medicinskoj školi Mostar i Osnovnoj školi Ivana Gundulića.

 „Educiranje naših nastavnika s ciljem uvođenja inovativnosti u načine održavanja i pristupa poučavanju, nužnost je konstantnog unapređivanja obrazovanja. Osim edukacije nastavnika, opremom koja je donirana, učenici će razviti vještine kritičkog razmišljanja koje će im biti primjenjive u daljem procesu obrazovanja i na tržištu rada. Ovakvi projekti kao što je TABLA Ministarstvo će rado podržavati, a sve u cilju poboljšanja kvalitete nastavnog procesa“, kazao je ministar Hadžović.

Projekat TABLA koji se realizira s organizacijom Save the Children, podrazumijeva razvoj vještina kritičkog razmišljanja kod učenika, ali i poboljšanje inicijalnog obrazovanja nastavnika, usklađivanju NPP-ova, razmjeni dobrih praksi, obuci i stručnom usavršavanju nastavnika, te inkluziji.

„I kroz ovaj projekt, nositelji odgojno-obrazovnog procesa rade na poboljšanju inicijalnoga obrazovanja nastavnika, usklađivanju nastavnih planova i programa, razmjeni dobrih praksi, obuci i stručnomu usavršavanju nastavnoga osoblja te inkluziji. Vlada HNŽ-a snažno podupire ovakve oblike osuvremenjivanja i unaprjeđenja našega prosvjetnog sustava, što je na tragu i niza drugih aktivnosti kojima se radi na stvaranju boljih i suvremenijih uvjeta obrazovanja naših učenika, ali i podizanja i radnoga i životnoga standarda naših učitelja, nastavnika i profesora“, istakao je savjetnik premijera Vlade HNK Darko Juka.

Projekat TABLA na području HNŽ-K-a, osim opremanja 22 osnovne i srednje škole suvremenim nastavnim sredstvima (laboratorije za STEAM), podrazumijeva obuke za cca 800 učitelja.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti