Ministar Hadžović na sastanku s predstavnicima Kluba skakača u vodu „Mostari“

Datum objave: 23.07.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K dr. sc. Rašid Hadžović povodom organizacije tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, primio je predstavnike Kluba skakača u vodu „Mostari“ sa kojima je održao radni sastanak.



Tijekom susreta „Mostari“ su upoznali ministra Hadžovića o svim detaljima posljednjih priprema koji se obavljaju za tradicionalne 454. skokove sa Starog mosta, koji će se održati u nedjelju, 26. srpnja. Zbog izmijenjenih okolnosti koje nalaže epidemiološka situacija u BiH, skokovi će održati u potpuno drugačijim organizacijskim okvirima, pred malim brojem ljudi, što je bitno utjecalo i na financiranje i mogućnost organiziranja ovog tradicionalnog događaja.

Hadžović je podržao opredijeljenost  Kluba skakača u vodu „Mostari“ u organizaciji ove manifestacije, navodeći da je bilo jako bitno da se tradicija skokova usprkos svim poteškoćama ipak održi.

„Značaj održavanja skokova za Mostar i BiH u cjelini je ogroman. Ljepotu Starog mosta i njegovu dodatnu popularizaciju upotpunili su upravo tradicionalni skokovi. Održavanjem tradicionalnih skokova iz Mostara svake godine u svijet odlaze slike koje govore o hrabrosti, odvažnosti i vještini koju demonstriraju skakači, poznate mostarske laste. Nadam se i očekujem da će se mostarski skokovi ubrzo naći na listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, jer to u potpunosti zaslužuju“ istakao je Hadžović.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, cijeneći važnosti tradicionalnih skokova sa Starog mosta, kao i prethodnih godina jedan je od pokrovitelja ove manifestacije.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti