U Centaru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ otvoren restoran „Lonato“

Datum objave: 14.09.2019

U sklopu JU Centar za djecu s posebnim potrebama „Los Rosales“ za javnost je otvoren restoran „Lonato“ koji će osobama s invaliditetom pružiti mogućnost zapošljavanja.



Centar Los Rosales iz Mostara koji obuhvata različite segmente kao što su  predškolski odgoj, osnovna škola, pet radno rehabilitacijskih radionica i rezidentni smještaj, od danas je bogatiji za lunch restoran u kojem će raditi osobe s invaliditetom. Cilj ovakvog projekta jeste osobama s invaliditetom pružiti šansu zapošljavanja, ali i socijalne integracije u sve segmente društvene zajednice. U Centru „Los Rosales“ ističu da je njihov motiv djelovanja nastojanje da se mladim s poteškoćama u razvoju omogući šansa da budu zaposleni i svojim radom osiguraju bolje uvjete za život, a što će ima svakako pružiti i restoran „Lonato“.

Osnivanje socijalnog preduzeća osiguralo je nevladino udruženje koja djeluje u sklopu Centra, uz finansijsku potporu donatora iz Nizozemske, veleposlanstva Velike Britanije i poticaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Svečanom otvorenju restorana pristustvovao je resorni ministar, dr. sc. Rašid Hadžović, kao i veliki broj osoba iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine i međunarodne zajednice.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti