Sastanak sa predstavnicima Japanske međunarodne razvojne agencije (JICA)

Datum objave: 14.03.2019

Danas, 14. ožujka 2019. godine, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, i pomoćnici ministra, Sudo Marić i Semir Memić, su održali sastanak sa Višim savjetnikom Odjela za izgradnju mira ispred Japanske agencije za međunarodnu suradnju, Keiichi Hashimotom, i ostalim predstavnicima JICA-e tijekom kojeg su razgovarali o samom Projektu, dosadašnjim postignutim rezultatima, te daljim koracima implementiranja „Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“.



Podsjećamo, ministar Hadžović je sa gospodinom Hashimotom potpisao Memorandum o razumijevanju „Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“ tijekom studijskog putovanja u Japanu 2018. godine čime se označio početak uvođenja značajnih novaliteta i unaprijeđenja u nastavi Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Herecegovačko-neretvanskoj županiji- kantonu.

JICA TZO Projekt u suradnji sa Agencijom za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH je Projekt koji se zasniva na izradi Zajedničke jezgre nastavnih planova i programa za Tjelesni i zdravstveni odgoj, kroz koji se nastava iz Tjelesnog i zdravstvenog odgoja unapređuje kroz obuku profesora i nastavnika, te nabavku opreme, po završetku formiranja zajedničke jezgre za tjelesno obrazovanje, kao jednom od komponenti projekta. Druga komponenta se odnosi na saradnju sa Športskim savezom Grada Mostara (SSGM) u vidu pružanja podrške sportskim aktivnostima, usmjerenim ka daljoj izgradnji povjerenja među ljudima Grada Mostara i HNŽ-K.

U mjesecu veljači ove godine, 4 pilot škole u Mostaru su dobile novu opremu za TZO, te započele sa radom po novom NPP-u.

Prisutni su razgovarali o narednim fazama Projeka, procjeni novog NPP-a u pilot školama, te potencijalnog osiguranja da predmetni nastavni plan i program TZO iz pilota preraste u redovan nastavni plan i program i u drugim školama u Mostaru, i u HNŽ-K.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti