Sastanak ministra Hadžovića sa predstavnicom Projekta PRO-budućnost u BiH

Datum objave: 07.03.2019

Danas, 07. ožujka 2019. godine, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa Višom voditeljicom Projekata CRS organizacije (Senior Project Officer|Catholic Relief Services), Edinom Čolo Zahirović, tijekom kojeg su razgovarali o Projektu PRO- Budućnost, kojeg CRS organizacija implementira na području cijele Bosne i Hercegovine.



Projekat PRO- Budućnost za cilj ima pomoći procesima vraćanja povjerenja ljudima u Bosni i Hercegovini, te promoviranje multikulturalnosti i suživota kroz mnogobrojne aktivnosti. Organizacija CRS kroz isti surađuje sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama.

U Projekt PRO-Budućnost se nastoje uključiti i aktivirati nosioci vlasti i pojedinci sa svih nivoa i segmenata društva- javne institucije, nevladine organizacije, obrazovne i kulturne institucije, športska udruženja, mediji, vjerske zajednice, intelektualci, mladi, te ranjive i marginalizirane grupe a sve u cilju izgradnje interkulturnog razumijevanja, međuetničkog povjerenja, mira i nenasilja.

 U okviru Projekta se provode i aktivnosti poput takmičenja za učenike, Dani otvorenih vrata, turniri, Živa biblioteka i sl.

Ministar Hadžović je kazao da su svi projekti koji dopronose kvaliteti obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji- kantonu i zajednici dobrodošli. „Unaprjeđenje kvalitete obrazovanja, ali i življenja u HNK je naš prioritet, te svi projekti koji doprinose navedenom su dobrodošli“, kazao je ministar Hadžović.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti