Otvoren VII Memorijalni turnir Enisej Honđo-Kole u rukometu

Datum objave: 10.02.2019

Danas, 10. veljače 2019. godine je otvoren VII Memorijalni turnir Enisej Honđo- Kole u USRC „Midhat Hujdur- Hujka u Mostaru u znak sjećanja na preminulog golmana, a u organizaciji Rukometnog kluba Velež. Turnir je otvorio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović.



Na samom otvaranju Memorijalnog turnira majka preminulog golmana je izrecitirala emotivnu pjesmu koju je napisala za sina, a prisutnima se potom obratio i turnir otvorio ministar Hadžović.

Ministar Hadžović je poručio da će Enisej Honđo-Kole živjeti sve dok bude onih koji će ga se sjećati, a da je njih zaista mnogo.

„Sjećanje na Koleta, sportski duh i druženje koje ovaj Turnir donosni predstavljaju nevjerovatan osjećaj za sve nas koji smo danas ovdje i dokaz su da je sport još jednom pobijedio. Koleta ćemo se sjećati dok je i nas samih. Kao resorni ministar, neophodno je da naglasim značaj ulaganja u sport u našem gradu i kantonu. Ministarstvo na čijem sam čelu, će nastaviti biti podrška talentovanim mladim ljudima, kao i klubovima da budu što uspješniji i da nas predstavljaju kao najbolji ambasadori našega grada i kantona.“- kazao je ministar Hadžović.

Učesnici turnira su: RK “Neretva” Jablanica, RK “Mokošica” Dubrovnik, RK “Velež” veteran, RK “Velež” seniori.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti