Uspješno realizovan projekat „Socijalni dan 2018“

Datum objave: 22.10.2018

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona je dalo svoju podršku i doprinos realizaciji projekta “Socijalni dan 2018” Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASUBiH).

 


U sklopu Socijalnog dana, čiji je cilj da učenici na jedan dan zamjene nastavu danom rada u institucijama i firmama, stvore vlastitu predstavu o radu, te uspostave kontakt s potencijalnim poslodavcima, učešće je uzelo 6 učenika/ca  srednjih mostarskih škola: Asja Kuko iz JU Druge gimnazije, Blaženko Kukić i Paško Miličević iz Srednje prometne škole, Almina Crnalić, Saudina Šoše i Anisa Gološ iz JU Ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole.

Ovom prilikom učenicima je prezentovan obim i složenost djelovanja Ministarstva, te im je naglašena uloga i značaj znanja i obrazovnih postignuća kako za njihovu  pojedinačnu budućnost tako i na nivou izgradnje društvene zajednice i razvoja Bosne i Hercegovine.

U toku prvog radnog iskustva učenici-volonteri su upoznali sve sektore djelovanja Ministarstva. Izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku aktivno sudjelovati u aktivnostima  i istakli da  je za njih ovo jedno novo dragocjeno  iskustvo u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, kvalitete obrazovanja mladih i razmjeni informacija, s ciljem poboljšanja kvalitete njihovog života, te podsticanje mladih na odgovornost prema široj društvenoj zajednici.

Galerija

Projekti